Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

När kaffet blommar

Kaffebusken har vackra blommor.

Glöm rosor eller liljor … för miljontals människor runt om i världen är de kanske de största blommorna i deras liv, kanske utan tvekan. Utan dem skulle morgonen sannolikt vara helt annorlunda.
    Det här är kaffebuskens blomma och från den kommer Sveriges nationaldryck. Ja, så kan man vl kalla kaffet. utan vilket livet skulle vara helt annorlunda. Svenskarna dricker cirka nio kilo kaffe per person och år. Men inte alla vet att kaffet kommer från ett bär, som till och med kan bota sjukdomar, påstås det. Kaffedrickandet har sitt ursprung i Etiopien för två tusen år sedan och fick sedan en spridning via Arabiska halvön till Turkiet och nådde Sverige under slutet av 1600-talet.
    Se foton på vackert blommande kaffebuskar: When Blooms the Coffee.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv