Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Mänskligt motgift-projekt

The Human Antivenom Proje.

Tim Friede har alltid haft en fascination för farliga djur: spindlar, skorpioner och speciellt giftiga ormar som han samlade på. För nitton år sedan startade Friede ett “självimmuniseringsprojekt” för att bygga upp sin kropps självförsvar mot ormförgiftning för att skydda sig mot sina husdjur. Det var bra, eftersom hans kobror, skallerormar och mambor ibland biter. Friede har blivit biten runt 200 gånger. Han extraherade gift från sina ormar och injicerade sig med det, började med en liten mängd och ökade med tiden.
    Med Friedes växande immunitet kom tanken att hans unika kroppssammansättning skulle kunna hjälpa forskare att utveckla ett universellt motgift mot ormbett. Få forskare var intresserade tills immunologen Jacob Glanville, som har jobbat år på ett universellt influensavaccin, upptäckte Friede. Här var en man som gick långt bortom alla etiska vetenskapliga experiment på människor för att förändra sina egna antikroppar, och de två männen arbetar nu tillsammans för att låsa upp immunitetens hemligheter.
    Läs deras historier: The Human Antivenom Project.
    Meet Jacob Glanville, a scientist and entrepreneur pioneering the next generation of biomedicine.
    Se också Nature: Snakebite crisis gets US$100-million boost for better antivenoms.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv