Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Firefox snabbare än någonsin

Latest Firefox Release is Faster than Ever.

Mozilla har släppt en ny version av webbläsaren Firefox, där man har tagit fasta på strategin att “prokrastinera med flit”. Det vill säga, webbläsaren väntar med att utföra vissa uppgifter som inte behöver göras direkt, det ger en webbläsare som känns mycket snabbare än tidigare.
    Firefox prioriterar skript för det som behövs allra först när man öppnar ett nytt fönster, istället för att ladda allt på samma gång. De vanligaste skripten för Instagram, Amazon och Google-sökningar utförs 40–80 procent snabbare än tidigare.
    Webbläsaren pausar också flikar som ligger i bakgrunden om systemets minnestillgång kryper under 400 megabyte, men flikarna hoppar igång igen om man klickar på dem. Vidare startar Firefox snabbare för användare som anpassat sin webbläsare med teman eller många plug-ins, genom att vänta med vissa uppgifter under just uppstarten.
    Läs mer på The Mozilla Blog: Latest Firefox Release is Faster than Ever .
    Se också Mozilla Hacks: The whole web at maximum FPS: How WebRender gets rid of jank.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv