Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Enkelt att se hur riksdagsledamöterna röstar

RiksdagsViz visar hur partierna röstar och vilka partier de röstar med.
(Bild: RiksdagsViz.)

En applikation för den som vill kunna se vilka riksdagspartier som röstar med vilka partiers förslag. Eller man kan gå in på enskilda riksdagsledamöter och se hur ofta de är närvarande och vad de röstar på. Det är möjligt nu tack vare appen RiksdagsViz som en grupp medieteknikstudenter på KTH har tagit fram.
    All data om riksdagsledamöternas närvaro och hur de röstar finns på riksdagens webbplats. Men informationen är snårig att navigera i och inte särskilt tillgänglig. Det ville en grupp studenter som läser civilingenjörsprogrammet i medieteknik på KTH ändra på och tog fram appen RiksdagsViz som visualiserar informationen på ett överskådligt sätt.
    KTH: En app som visualiserar hur riksdagsledamöterna röstar.
    RiksdagsViz (med video).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv