Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Flygfotografering gör storskaligt jordbruk till abstrakt konst

Mitch Rouses senaste serie, med titeln “The Fabric of America”, undersöker jordbruksmönster i Kaliforniens Central Valley (Foto: Mitch Rouse.)

De flesta av oss har haft den surrealistiska upplevelsen av att titta ner från fönstret i ett flygplan och plötsligt se bekanta miljöer från helt nya och underliga perspektiv. Ett sådant perspektiv gör sig till vacker bild, och det här galleriet innehåller två talangfulla fotografers arbete, som hittar fantastiska abstrakta mönster i storskaligt jordbruk.
    Mitch Rouse använde ursprungligen drönare för att skapa sitt flygfotografiska arbete, men blev snabbt missnöjd med sitt begränsade utbud. När han “flyttade” in i små flygplan och helikoptrar upptäckte han en helt ny värld av kreativa bilder.
    Tom Hegens “Salt Series” är en otroligt vacker samling som ser på hur saltgruvor producerar färgglada dammar av bakterier. Hans senaste uppsättning bilder undersöker vad han kallar “en av de vackraste saltproduktionsställena i världen” – en gruva i västra Australien.
    New Atlas: Gallery: Aerial photography turns large-scale farming into abstract art.
    Mitch Rouse Aerials.
    Tom Hegen Fotodesign.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv