Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Trevlig midsommar!

Dans kring midsommarstången.

Midsommar är vid sidan av julen den kanske viktigaste högtiden i Sverige. För många människor markerar den början på en period av ledighet. Historiskt sett går både midsommar och midsommarstången tillbaka på ett firande i norra Europa av vårens spirande växtlighet. I bondesamhället innebar midsommar en brytpunkt i arbetsåret, medan själva midsommarnatten ansågs vara full av magiska krafter och övernaturliga väsen. Midsommardagens ursprungliga funktion som kyrkohögtid är numera nästan obefintlig.
    Läs mer om midsommar på Nordiska Museet: Midsommarafton.
    Det är också sommarsolståndet idag. Läs mer på SMHI: Sommarsolstånd och vintersolstånd.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv