Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Apolloträning i Arizona inför månlandning

Apollo-astronauterna Charles Duke och John Young tränar på månroveren i Arizona. Både Duke och Young gick på månens yta 1972, under Apollo 16.
(Foto: USGS.)

Under 1960-talet arbetade NASA-forskare och tekniker för att träna sina astronauter för de Apollo-uppdrag som skulle komma. Platser i Arizona valdes av USA:s geologiska undersökningar (USGS) för att fungera som månanaloger – ‘månen här hemma’.
    Arizona hade gott om befintliga kratrar, canyons, vulkaniska koner och lavafält för att testa NASA:s folk, rymddräkter, fordon och utrustning. Och för att göra saker ännu mer månlik var ett fält norr om Flagstaff laddat med sprängämnen och blåst till bitar för att skapa ett kraterlikt landskap.
    Apollo Training: When Arizona Stood In for the Moon (21 foton).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv