Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Lund rankas som Sveriges bästa universitet

Lunds universitets huvudbyggnad. (Foto: Wikimedia Commons.)

Sveriges bästa universitet ligger i Lund enligt analysföretaget QS Universitetsvärldsrankning (QS World University Rankings. Dock finns inga svenska universitet med bland de 50 högst rankade i världen.
    Listan över världens 1.000 bästa universitet toppas av de tre amerikanska universiteten MIT, Stanford och Harvard. Åtta svenska universitet finns med på listan och där hamnar Lunds universitet först på 92:a plats, tätt följt av Kungliga Tekniska högskolan (KTH) strax under hundrastrecket.
    Därefter hittas Uppsala universitet (plats 116), Chalmers (plats 140), Stockholms universitet (plats 191), Göteborgs universitet (plats 256), Linköpings universitet (plats 324) samt Umeå universitet (plats 340).
    Hela listan på QS TopUniversities: QS World University Rankings.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv