Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Den gamla kvarnen i Vernon

The Old Mill of Vernon. (Foto: Wikimedia Commons, cc.)

Med sin pittoreska korsvirkesfasad svävar den överraskande över Seines vatten nedanför. Old Mill of Vernon är omedelbart förtrollande och motsägelsefull, nyfiket inbjudande om hur i all världen den kom dit.
    Gamla stan i Vernon ligger vid sidan av floden Seine, cirka 75 kilometer från Paris. Den har, som man kan föreställa sig, en lång historia, byggd på 1500-talet, och har således varit med genom perioder av betydelsefull förändring både i Frankrike och Europa – som en överlevare.
    Läs mer: The Lucky Old Mill of Vernon and its Less Fortunate Bridges.
    Atlas Obscura: The Old Mill of Vernon.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv