Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

De hittade ett hav av färskt vatten under havet

Fann sötvatten under saltvattnet.

Forskare från Columbia University och Woods Hole Oceanographic Institution tillbringade 10 dagar med bogsering av elektromagnetiska sensorer från New Jersey till Massachusetts och upptäckte något mycket ovanligt under havet: ett hav av färskvatten under allt saltvatten.

By measuring the way electromagnetic waves traveled through fresh and saline water, researchers mapped out fresh-water reservoirs for the first time.
    It turns out the subterranean pools stretch for at least 50 miles off the US Atlantic coast, containing vast stores of low-salinity groundwater, about twice the volume of Lake Ontario. The deposits begin about 600 ft (183 m) below the seafloor and stretch for hundreds of miles. That rivals the size of even the largest terrestrial aquifers.

Amerikanska Atlantkusten.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv