Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ny studie: Musikfestivaler kan visa vägen till en hållbare livsstil

Utforskande festivalbesökare på “Bestival” on the Isle of Wright: Stephen Ramsden, Russell Hitchings, Tullia Jack och Alison Browne .

Sommaren är musikfestivalernas tid. Enligt sociologen Tullia Jack är festivalerna ett bra tillfälle att experimentera med alternativa livsstilar. Detta kan bana väg för beteendeförändringar också i det vanliga livet, som exempelvis hur ofta vi duschar och tvättar oss.
    Nyligen deltog hon och tre kollegor i sociologi på två musikfestivaler i England. Men inte som vilka deltagare som helst. På plats intervjuade de 60 festivaldeltagare och lät 250 personer svara på enkäter. Resultaten har sammanställts och publicerades nyligen i den vetenskapliga tidskriften Geoforum.
    – Alla som varit på en festival vet att det hör till att vara lite småskitig i några dagar. Men våra resultat visar något djupare, nämligen hur fort deltagare anpassade sig efter den nya normen, även de som inte var en del av den från början.
    Lunds universitet: Ny studie: Musikfestivaler kan visa vägen till en hållbare livsstil.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv