Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Flyger hoverboard över Paris på “Bastille day”

Zapata firar 14 juli på hoverboard över Paris.

Franske före detta wakebord-mästaren Franky Zapata, som utvecklat den jetdrivna hoverboarden, bjöd på en flyguppvisning på Frankrikes national, den 14 juli, eller som den populärt kallas “Bastille day”.
    Flygningen med hoverboarden uppträdde tillsammans med mer än 4.000 beväpnade styrkor och 100 flygplan under nationaldagens festligheter. Flygfarkosten är kapabel att flyga i hastigheter upp till 190 km/h och var ursprungligen utvecklad för att flyga över vatten, men har sedan dess anpassats för att även arbeta på land.
    Zapata planerar nästa år att flyga sin hoverboard över Engelska kanalen den 25 juli – exakt 110 år efter den första flygningen över kanalen. Med en flygtid på bara 10 minuter måste hoverboarden tankas i luften under överflygningen (!).
    The Guardian: Jet-powered flyboard soars over Paris for Bastille Day parade.
    Independent: Bastille Day: Hoverboard carries gun-toting ‘flying soldier’ during military parade in Paris.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv