Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Historien bakom “Space Window” på D.C. National Cathedral

“Space Window” på D.C. National Cathedral. (Foto: NASA.)

Det som blivit känt som rymdfönstret på National Cathedral i Washington, DC har formellt titeln “Scientists and Technicians Window”. Det färgade glaskonstverket skapades av den amerikanske konstnären Rodney Winfield. Hans första 11 mönster avvisades av antingen NASA eller domkyrkans administratörer.
    Fönstret blev officiellt tillägnad 5-årsdagen av Apollo 11:s månlandning. Det var först senare det blev känt att en sten från månen var inbäddad i fönstret. Läs berättelsen “Space Window” på Atlas Obscura.
    Atlas Obscura: The Story Behind the ‘Space Window’ at D.C.’s National Cathedral.
    NASA: The Space Window at National Cathedral.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv