Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Blockering av inflammatoriskt protein kan minska skadorna efter hjärtinfarkt

Alexandru Schiopu.

Andelen dödsfall efter hjärtinfarkt har trots adekvat behandling inte minskat under de senaste åren, visar en svensk registeranalys. Nu visar forskning att man genom att blockera ett protein under den inflammatoriska processen kan minska hjärtskadan efter en infarkt. På sikt kan fyndet leda till en helt ny typ av behandling som kan förbättra prognosen.
    – I dag finns ingen behandling som riktas direkt mot den inflammatoriska processen vid en hjärtinfarkt. Genom att dämpa denna skadliga process hoppas vi kunna minska skadorna i hjärtmuskeln som uppstår till följd av hjärtinfarkt och som leder till hjärtsvikt, säger Alexandru Schiopu, docent vid Lunds universitet och kardiolog vid Skånes universitetssjukhus.
    Lunds universitet: Blockering av inflammatoriskt protein kan minska skadorna efter hjärtinfarkt.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv