Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Torr is avslöjar asteroiders ursprung

Konstnärlig tolkning av ett asteroidbälte. (Illustration: NASA.)

Nu har forskare för första gången lyckats bevisa att en del av asteroiderna i vårt solsystem ursprungligen föddes längre bort. Enligt studien har vissa asteroider i ung ålder påverkats kraftigt av de jättelika gasplaneternas gravitation.
    Mellan planeterna Mars och Jupiter ligger tiotusentals asteroider i ett ringformat bälte runt solen. Tidigare beräkningar har gjort gällande att en del av dessa asteroider dock inte har bildats på sin nuvarande plats utan att de istället har sina rötter i de yttre delarna av vårt solsystem.
    Läs mer på Lunds universitet: Torr is avslöjar asteroiders ursprung.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv