Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Biljardrum under vattnet på Witley Park

Idag är biljardrummet förfallet.

Whitaker Wright var en mycket rik man. Han hade gjort sin förmögenhet inom gruvindustrin och när det kom till skapandet av ett biljardrum på hans nya gods ville han bygga det under jord. Inte bara det, denna excentriske miljonären beslutade att bygga rummet under vatten – med fönster.
    Den fantastiska glas- och järnkupolen ligger nu låst och förseglad för allmänheten under sjön på Wrights förstörda egendom i Surrey i England.
    När man tittar på sjön kan ingen gissa att 12 meter under statyn av Neptun ligger en labyrint av tunnlar, av vilka några leder till biljardrummet. Whitaker Wright kan ha varit en excentriker men han visste verkligen hur man slösar bort sina pengar.
    Fler bilder på Kuriositas: The Underwater Billiard Room of Witley Park.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv