Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Forskare sågar EU:s nya jordbrukspolitik – ”inte hållbar för framtiden”

Forskarna kritiserar EU:s jordbrukspolitik för att premiera produktion framför hållbarhet.

EU:s förslag till ny jordbrukspolitik håller inte måttet. Det menar en internationell forskargrupp som granskat reformförslaget. Varken miljöskydd eller klimatmål förbättras, snarare tvärtom, säger Dagmar Clough, ekolog vid Lunds universitet och en av dem som står bakom studien.
    I höst börjar den sista förhandlingsrundan om den jordbrukspolitik som ska gälla i EU efter 2020. Inför överläggningarna har en internationell forskargrupp granskat det förslag som EU-kommissionen lagt fram. Tre frågor har varit i fokus: Är reformförslaget förenligt med FN:s globala hållbarmål, återspeglar det medborgarnas önskemål om ett hållbart jordbruk och erbjuder det en tydlig förbättring för klimat och miljö jämfört med den nuvarande jordbrukspolitiken?
    Läs mer på Lunds universitet: Forskare sågar EU:s nya jordbrukspolitik – ”inte hållbar för framtiden”.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv