Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Crays nya superdator

Superdatorn El Capitan.

För ett år sedan fick den amerikanska myndigheten Department of Energy (DOE) superdatorn Summit, som då blev världens snabbaste superdator.
    Nu meddelar DOE och National Nuclear Security Administration (NNSA) att Cray Computing ska bygga en ny superdator till dem. Datorn kommer att få namnet El Capitan och den skall användas för att bedöma olika kärnvapenhot och USA:s möjlighet att eventuellt besvara dessa.
    El Capitans hastighet kommer att bli 1,5 exaflops – det är mer än tio gånger snabbare än de 143,5 petaflops som Summit. Den kommer att kosta omkring 600 miljoner dollar och tas i drift någon gång under 2023.
    Engadget: Cray is building a supercomputer to manage the US’ nuclear stockpile.
    Cray.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv