Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Kulturcentrum MÉCA öppnat i Bordeaux

MÉCA i franska Bordeaux.

MÉCA, som är ett fantastiskt verk i modern arkitektur, designades av Bjarke Ingels Group (BIG) och är tänkt att vara en vagga eller en samlingsplats för olika konstinstitut för litteratur, film, scenkonst och annan samtida konst i Bordeaux.
    Med 18.000 kvadratmeters utrymme är MÉCA som en enda slinga av kulturella institutioner och allmänna utrymmen genom att utöka strandpromenaden med en ramp som leder in i ett “urbant rum.” Eftersom betong- och glasfasaden är överhängande, uppmanas besökarna att sitta på trappan eller använda det öppna området som ett skateboardsparadis.
    My Modern Met: Architects Design a Thrilling Hub of Contemporary Culture in France.
    MÉCA.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv