Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

“Sugar Cube” ventilerar den norra linjen för Euston

En prototyp av ‘sockerkuben’ från utsidan. (Bild: WestonWilliamson + Partners.)

Det massiva järnvägsprojektet i London med hög hastighet kräver rivning av en ventilationstrumma för den norra linjen för att ge plats för sex nya plattformar och en ny centralhall på huvudstationen Euston. Den norra linjen behöver fortfarande ventilation så WestonWilliamson + Partners och William Matthews Associates “fantiserade” ihop denna “sockerkubs”-lösning. Kuben kommer också att innehålla en elstation.
    Den skiljer sig från majoriteten av nätverkets ventiler och kraftverk. De tenderar att gömma sig, medan denna “skönhet” annonserar sig med 13.000 glaserade elfenbensvita plattor på utsidan, vilket kommer att reflektera ljus på de omgivande gatorna. Plattorna är perforerade för att tillåta luft strömma in i byggnaden och för att lägga till struktur till fasaden.
    Londonist: ‘Sugar Cube’ Building To Ventilate The Northern Line Approved For Euston.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv