Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Osmart AI gissar vilket jobb du har

Sajten ImageNet Roulette kan tala om vilket jobb du har med hjälp av sina algoritmer – resultatet lär komma som en överraskning.
    För varje dag som går ökar intresset för artificiell intelligens, men det är långtifrån alla som är övertygade om att algoritmerna håller tillräckligt hög kvalitet. Sajten ImageNet Roulette visar med all önskvärd tydlighet hur fel det kan bli när man låter artificiell intelligens klassificera människor.
    Ladda upp en bild av dig själv eller någon du känner, och vänta på resultatet. Algoritmerna som ImageNet Roulette använder baseras på 14 miljoner bilder från internet som har delats upp i tusentals olika kategorier.
    ImageNet Roulette är en del av Training Humans, en pågående utställning i italienska Milano fram till den 24 februari 2020.
    Imagenet Roulette.
    Fondazione Prada: Training Humans.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv