Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Kineser måste skanna ansiktet för att teckna abonnemang

I Kina går övervakningen av medborgarna mot nya höjder. Snart måste kineserna skanna sitt ansikte för att få teckna ett nytt telefon- eller internetabonnemang hos någon av landets operatörer.
    De nya reglerna för att teckna telefon- och internetabonnemang presenterades av den kinesiska myndigheten Ministry of Industry and Information Technology (MIIT) nyligen och de kommer att träda i kraft den 1 december. Myndigheten uppger att det är något man gör för att minska antalet bedrägerier med abonnemang på den kinesiska marknaden och för att de inte ska kunna överlåtas till någon annan.
    Kina bygger alltså i praktiken upp ett ansiktsregister över alla invånare i landet som har tecknat telefon- eller internetabonnemang, något som givetvis kan komma väl till hands även i andra övervakningssyften.
    Business Insider: Chinese citizens will soon need to scan their face before they can access internet services or get a new phone number.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv