Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Tyfonen Hagibis

Tyfonen Hagibis har i maklig takt dragit in över huvudstadsområdet i Japan. En tornado drog fram i delar av staden Ichihara i prefekturen Chiba sydost om Tokyo, där fyra personer skadades när ett hus förstördes. En man hittades död i en vält bil, rapporterar nyhetsbyrån Kyodo.
    Hagibis kom med vindhastigheter på 60 meter per sekund och regnmängder som inte skådats i landet sedan 1958.
    Både Nippon Airways och Japan Airlines ställde in de flesta flygningarna under lördagen, och bland annat ställdes också Shinkansentågen mellan Tokyo och Nagoya in. Nöjesparkerna Disneyland och Disneysea hölls stängda hela dagen. Även stora industrier som Honda och Toyota stängde några av sina fabriker under lördagen.
    CNN: At least one dead as Typhoon Hagibis approaches Japan.
    AccuWeather: Rare ‘heavy rain emergency’ issued in Japan as menacing Typhoon Hagibis nears landfall.
    Japan Meteorological Agency.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv