Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Brexitöverenskommelse nådd,
men …

Foto: EU.

EU-toppmötet rekommenderades att ställa sig bakom torsdagens brexituppgörelse.

– Vi har en uppgörelse. Det är en rättvis och balanserad överenskommelse. Den skapar säkerhet där brexit skapar osäkerhet. Den skyddar våra medborgares rättigheter och skyddar fred och stabilitet på Irland. Det blir ingen gräns på Irland och inre marknaden skyddas, sade EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker vid en presskonferens med den brittiske premiärministern Boris Johnson på torsdagen.
         Den här uppgörelsen är mycket bra för både EU och Storbritannien, sade Boris Johnson.

Men, huruvida Boris Johnson kan få stöd för avtalet i brittiska parlamentet är dock ännu oklart. Ska verkligen bli intressant att se vad det brittiska parlamentet kommer fram till under lördagens röstning. Lyckas Boris övertala de som fortfarande är emot, som nordirländska Democratic Unionist Party (DUP).
    Europaportalen: Brexitöverenskommelse nådd.
Foto: EU.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv