Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Brott har inget kön

Är kvinnor lika kapabla att begå allvarliga brott som män, frågar sig Europol i sin nya kampanj ”Crime has no gender” som nyligen lanserades. Ja, det är dom, konstaterar den brottsbekämpande polisbyrån på sin sajt.
    Kampanjen har en utformning som påminner om ett spel: De efterlysta personernas ansikten är dolda bakom överdådiga teaterlika masker som stegvis avtäcks ju längre ner man scrollar på sidan. Till slut avslöjas de 21 efterlystas verkliga namn och utseende. Och nästan alla är kvinnor …
    Totalt medverkar 22 länder i Europol-kampanjen gällande efterlysta kvinnor. Svensk polis söker en tjeckisk kvinna som begått grova bedrägerier och grova stölder tillsammans med andra gärningsmän mot äldre personer i Sverige.
    Europol: Crime has no gender
    Polisen: Polisen söker efterlysta kvinnor i europeisk kampanj.
    DN: Nästan bara kvinnor i EU-kampanj för efterlysta grova brottslingar.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv