Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Jessica Meir och Christina Koch har reparerat ISS

Svensk-amerikanskan Jessica Meir (med Västeråsanknytning) och hennes astronautkollega Christina Koch har gjort en historisk rymdpromenad – för första gången ägde en rymdpromenad med enbart kvinnor rum. Uppdraget var att ersätta en felaktig BCDU (Battery Charge-Discharge Unit) – en del som reglerar batteriladdningen på rymdstationens batterier.
    Promenaden är Meirs första, och den fjärde för Koch – promenaden var fem och en halv timme långt, ett mycket krävande arbetspass. Rymdstationens omloppstid runt jorden är 92 minuter och de båda astronauterna fick uppleva att solen gick upp och ner ett antal gånger.
    NASA Space Station Blog: NASA Astronauts Wrap Up Historic All-Woman Spacewalk.
    NASA: International Space Station.
    Twitter: Jessica Meir.
    Rymdstyrelsen: Jessica Meir.
    Se hela “First All Female Spacewalk”:

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv