Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Kina förbjuder minderåriga att spela spel på natten

Kinesiska barn och ungdomar under 18 år får inte längre spela onlinespel mellan klockan 22 på kvällen och 08 på morgonen, skriver BBC. Onlinespelandet begränsas också till 90 minuter på vardagarna och tre timmar på helger och helgdagar. Spelförbudet är ännu ett led i den kinesiska regimens försök att bekämpa datorspelsmissbruk, som man menar skadar de ungas hälsa.
    För att förbudet ska fungera krävs ett nytt system som kan verifiera användares ålder samt identitet och systemet måste alla online-plattformar för spel i Kina börja tillämpa. När det kan vara klart och börja användas finns inga uppgifter om.
    BBC News: Video game addiction: China imposes gaming curfew for minors.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv