Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Reglering av vapenmagasin – nytt verktyg mot gängvåldet

Under senare år har skjutvapenvåldet i kriminella miljöer utvecklats på ett oroväckande sätt. Tidigare har regeringen presenterat ett 34-punktsprogram för att bekämpa gängkriminaliteten. Nu föreslås en ytterligare åtgärd som ger Polismyndigheten fler verktyg för att stoppa det dödliga skjutvapenvåldet.
    I dag saknas en reglering av vapenmagasin i Sverige. Detta innebär att om ett vapenmagasin påträffas i en kriminell miljö kan det hända att magasinet inte kan beslagtas. Det händer även att magasin som omhändertagits av polisen måste lämnas tillbaka till gängkriminella. Polismyndigheten anser därför att en reglering av alla vapenmagasin på ett tydligt sätt skulle förbättra polisens möjligheter att stoppa illegalt användande av skjutvapen i Sverige.
    Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 juli 2020.
    Regeringen: Reglering av vapenmagasin .
    Ladda ner faktablad, pdf: Reglering av vapenmagasin – nytt verktyg mot gängvåldet.
    Regeringens 34-punktsprogram: Regeringen föreslår ytterligare åtgärder mot gängkriminaliteten.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv