Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Greta Thunberg på vägg i San Francisco

En gigantisk väggmålning håller just nu på att ta form på en fasad i centrala San Francisco. Den föreställer den nu världskända svenska klimataktivisten Greta Thunberg. Andrés Petreselli heter konstnären bakom väggmålningen.
    Paul Scott vid den ideella organisationen One atmosphere, som finansierar projektet, säger “Om vi ​​kan förstärka hennes budskap och engagera fler människor att lyssna på vad hon säger, så gör vi något bra”.
    Det här är inte den första väggmålningen av den unga aktivisten. Thunberg och hennes budskap har inspirerat väggmålningar runt om i världen. Bland annat en i Bristol, England, med aktivisten delvis under vattnet, kom upp tidigare i år, tillsammans med en annan i Kanada.
    CNN: Greta Thunberg, teen climate activist, is getting a huge mural in downtown San Francisco.
    One atmosphere: Art Celebrating Climate Activists.
    One atmosphere: Support for Climate Strikes.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv