Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Befarat utdött djur fångat på bild i Vietnam

Foto: SIE/GWC/Leibniz-IZW/NCNP.

Ett litet hjortliknande djur i storlek som en kanin har fotograferats i naturen för första gången på nästan tre decennier i södra Vietnam. Den silverryggade mushjorten, som är världens minsta hovdjur, har befarats vara utrotad.
    Bilderna togs i närheten av den vietnamesiska kuststaden Nha Trang och de publicerades i den vetenskapliga tidskriften Nature Ecology & Evolution nyligen. 29 kameror. som forskare riggat upp i skogen, tog under fem månader över 1.800 bilder på det lilla hovdjuret.
    Den silverryggade mushjorten (Tragulus versicolor) är ungefär lika stor som en kanin. Den finns beskriven första gången i dokumentation från 1910, då fyra djur hade hittats i närheten i av Nha Trang. Sedan dess finns inget dokumenterat om djuret förrän 1990.
    CNN: Tiny deer-like animal thought lost to science photographed for first time in 30 years.
    Gizmodo: ‘Lost’ Species of Mouse-Deer Spotted in Vietnam After 30 Years.
    Nature Ecology & Evolution: Camera-trap evidence that the silver-backed chevrotain Tragulus versicolor remains in the wild in Vietnam.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv