Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

70 procent av svenskarna negativa mot Kina

Sverige är det västland som har mest negativ syn på Kina, enligt en amerikansk opinionsundersökning. Hela 70 procent av de tillfrågade i undersökningen är negativt inställda till Kina och andelen kritiska har ökat sedan förra året.
    I Västeuropa har synen på Kina blivit alltmer negativ det senaste året och svenskarna är de mest kritiskt inställda av de tio länder som undersökts av opinionsinstitutet Pew Research Center. Inte helt oväntat är grekerna mest positiva.
    De flesta länder anser att det är både nödvändigt och viktigt att samarbeta med Kina, inte minst i klimatfrågan. Uppgifter om politiska fångläger och kränkningar av mänskliga rättigheter har dominerat rapporteringen i Sverige. Kinas ambassadör Gui Congyou har allt mer aktivt påverkat samtalet om Kina i Sverige. Han har också nu senast hotat Sverige i samband med Svenska PEN:s utdelning av Tucholskypriset till den fängslade förläggaren Gui Minhai.
    Pew Research Center: People around the globe are divided in their opinions of China.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv