Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Mikroplast i världshaven

En ny studie, som letts av forskare vid National Oceanic and Atmospheric Administration publicerades nyligen i Proceedings of the National Academies of Sciences (PNAS). Studien visar att man fann att “larvfisk”-kolonier (ungfisk) vid kusten på Hawaii är drivbänkar för plastföroreningar, med sopor som överträffar faktiska fiskar med sju till ett. Som ett resultat tuggar ungfiskar som letar efter mat ibland ner på små korn av “bytesstora” plastbitar istället.
    Genom att dissekera hundratals fiskyngel upptäckte forskarna att de små plaststyckena tar sig in i magen på många typer av fiskar, inklusive kommersiellt viktiga arter som svärdfisk och guldmakrill samt flygfisk, viktiga bytesobjekt för sjöfåglar. Plast som intas av fiskyngel kan också komma in hos alla som äter dem .. och så vidare upp i näringskedjan …
    Läs mer på Vice News: Baby Fish Nurseries Are Riddled With ‘Prey-Sized’ Plastic, Alarming Study Finds.
    PNAS: Prey-size plastics are invading larval fish nurseries.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv