Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

”Återvinning hjälper inte om produktionen av plast fördubblas inom 20 år”

Foto Gerald Simon, Pixabay.

Plaståtervinning och avfallshantering i all ära, men vad blir den egentliga miljövinsten om plastproduktionen fördubblas inom den närmaste 20-årsperioden? Den frågan ställer sig forskare som menar att mer fokus måste läggas på hur plasten produceras.
    En ny forskningsstudie visar att det inte finns något politiskt intresse för de initiala stegen plastens livscykel; det vill säga vilka råvaror används och vilka investeringar måste göras i produktionsanläggningarna. Däremot finns det ett stort intresse för de senare delarna av plasten livscykel, när plasten blivit till avfall.
    Lunds universitet: ”Återvinning hjälper inte om produktionen av plast fördubblas inom 20 år”.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv