Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Heliogens solenergi kan smälta metall

Foto: Heliogen.

Företaget Heliogen presenterade nyligen en lösning för att genera höga temperaturer med hjälp av solenergi, något som kan göra tunga industrier betydligt mycket miljövänligare.
    Heliogens lösning, som med hjälp av koncentrerad solenergi, kan skapa värme på över tusen grader, något som gör det möjligt att använda det för tillverkning av till exempel cement, metaller och annat som kräver extrema temperaturer.
    Tekniken, som inte är ny, har Heliogen vidareutvecklat så att den koncentrerade solenergin kan användas till att generera betydligt högre temperaturer än vad som varit möjligt tidigare. Microsofts grundare Bill Gates är en av Heliogens första investerare.
    CNN Business: Secretive energy startup backed by Bill Gates achieves solar breakthrough.
    Heliogen.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv