Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Astronomer har funnit sockerarter i meteoriter

Bild: Yoshihiro Furukawa.

Enligt amerikanska rymdstyrelsen NASA har forskare som undersökt meteoriter som slagit ner på jorden funnit olika former av socker. Det hoppas man ska kasta mer ljus över hur liv skapades på jorden för cirka 3,5 miljarder år sedan.
    En av meteoriterna som undersökts var den så kallade Murchinson-meteoriten som slog ner i Australien 1969 och i den hittade man, bland annat, sackariderna ribos, arabinos och xylos. Av dessa är förekomsten av sockerarten ribos som forskarna anser är den stora upptäckten. Ribos finns i människans RNA-molekyler (ribonukleinsyra) och fungerar bland annat som budbärare mellan människors gener och de proteiner som generna kodar för.
    Läs mer på NASA: First Detection of Sugars in Meteorites Gives Clues to Origin of Life.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv