Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Klimatplanerare använder VR för att visa höjda havsnivåer

Grafik: Juliano Calil (Virtual Planet LLC).

VR-upplevelser har kanske inte riktigt blivit den succé som många trodde det skulle bli när den senaste VR-vågen drog igång får några år sedan. Några som verkar uppskatta VR-presentationer är dock forskare och klimatplanerare då det gör det enklare att tydligt visualisera hur klimatförändringar och stigande havsnivåer kan påverka platser i vår omgivning.
    I exemplet ovan har man använt VR för att illustrera hur stigande havsnivåer kommer att påverka ett strandnära område i den amerikanska staden Baltimore.
    VR-upplevelsen Melting Greenland som visar hur all is på Grönland kommer att smälta bort, ett scenario som i VR-upplevelsen tar cirka tio minuter. Den som har tillgång till VR-headseten HTC Vive eller Valve Index kan ladda hem Melting Greenland gratis från Steam och kolla in det hela själv.
    Gizmodo: Climate Planners Use VR to Show Communities How Sea-Level Rise Decimates Them – med fler VR-upplevelser.
    Steam: Greenland Melting.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv