Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

IPv4-adresserna helt slut i Europa

Det har i många år talats om att de så kallade IPv4-adresserna håller på att ta slut och nu verkar det som om det verkligen skett i Europa. Det är RIPE (Réseaux IP Européens), Internet Registry for Europe, som meddelar att de inte längre har några IPv4-adresser kvar att dela ut till företag och andra.
    Enda sättet att få tag på IPv4-adresser nu är att sätta upp sig på en speciell lista hos RIPE och vänta på att det frigörs gamla adresser från företag som gått i konkurs eller som inte längre har behov av sina adresser, rapporterar Ars Technica.
    Den alternativa lösningen är förstås att satsa på IPv6 i stället, där finns det nämligen ingen risk för att adresserna ska ta slut. Medan det finns 4,2 miljarder IPv4-adreser finns det 340 sextiljoner (340.282.366.920.938.463.463.374.607.431.768.211.456 för att vara exakt) IPv6-adresser.
    Ars Technica: Despite clear warnings, Europe is out of IP addresses – again.
    RIPE: The RIPE NCC has run out of IPv4 Addresses.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv