Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Den världsberömda bocken i Gävle invigd

Foto från webbkameran.

Den 13 meter höga, sju meter långa och tre ton tunga Gävlebocken invigdes traditionsenligt på första advent. En nyhet för i år är att den har vridits ett halvt varv vilket gör den mer tillgänglig och trafiksäker för både Gävlebor och besökare.
    Som bekant är bocken mest känd för att den ofta brunnit. Av de över 50 bockar som rests sedan starten 1966 har mer än hälften bränts ner. Men säkerheten har skärpts betydligt. Den bevakas numera dygnet runt med vakter och kameror, samt dubbla stängsel. Därför har den klarat sig två år i rad. Blir det ett tredje år så är det ett rekord.
    Gävlebocken – en julsymbol över hela världen.
    Fakta om Gävlebocken.
    Webbkamera. Här kan man följa bocken live dygnet runt.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv