Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Klassiska mästerverk används i klimatdebatten

Ett av världens mest berömda konstmuseer gör nu inlägg i klimatdebatten. Det är Spaniens berömda Pradomuseum (Museo del Prado) i Madrid som i samarbete med Världsnaturfonden (WWF) använt världsberömda konstverk för att skapa opinion.
    Pradomuseets experter har valt ut fyra av sina mästerverk för att varna för effekterna av klimatförändringarna. Världsnaturfonden i Spanien vill ta tillfället i akt att använda ”konstens universella språk” för att sända ett budskap i samband med det pågående klimatmötet.
    WWF: During the UN Climate Summit COP25 in Madrid, WWF and the Prado Museum have joined forces to demonstrate the impacts of climate change through their art masterpieces.
    BBC News: COP25: WWF and Prado Museum use art to show climate change.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv