Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Så gör länder som lyckas få bort subventionerna till bensin, kolgruvor och annan fossil energi

Foto: Unsplashed.

3000–6000 miljarder kronor. Så mycket subventioneras fossila bränslen globalt årligen. Förnybart får långt mindre än hälften. Jakob Skovgaard, statsvetare och expert på klimatskadliga subventioner, har koll på hur länder bör agera för att kunna dra ner på stödet till fossil energi.
    – Få känner till det här. Många tror till och med att det är tvärtom, att förnybart får så mycket stöd medan fossil energi få klara sig på egen hand, men så är det inte alls. Men med större kunskap om deras existens och omfattning kan reformer gå snabbare, tror Jakob Skovgaard, forskare i statsvetenskap vid Lunds universitet.
    Lunds universitet: Så gör länder som lyckas få bort subventionerna till bensin, kolgruvor och annan fossil energi.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv