Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Greta Thunberg utsedd till årets person av Time

Klimataktivisten Greta Thunberg har utsetts till årets person av den amerikanska tidskriften Time.
    Allt sedan 1927 har Time utsett ”årets person”, antingen en individ, grupp, rörelse eller annat som på något sätt varit mest inflytelserik under det senaste året. I år blev det Greta Thunberg och Time Magazine motiverar utnämningen:

För att hon slagit larm om människans rovgiriga relation till det enda hem vi har, för att hon till en splittrad värld bidragit med en röst som överskrider bakgrunder och gränser, för att hon visar oss alla hur det kan se ut när en ny generation styr – därför är Greta Thunberg “Årets person”.

Greta Thunberg är den första svensk och dessutom den yngsta person någonsin att bli utnämnd till Times ”Årets person”. Hon befinner sig just nu på FN:s klimattoppmöte i Madrid där hon under onsdagen höll tal.
    Time Magazine: 2019 Person of the Year.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv