Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Två företag i Kina ska bygga nytt operativsystem

Kinas regering har meddelat att samtliga myndigheter och andra statliga organisationer i landet måste byta ut all utländsk programvara på sina datorer till 2021 Det kräver att Kina utvecklar ett helt eget operativsystem.
    Två kinesiska företag, China Standard Software (CS2C) och Tianjin Kylin Information (TKC), kommer att bygga operativsystemet som ska ersätta Windows. De båda företagen är två av Kinas största mjukvaruföretag med starka kopplingar till den kinesiska staten.
    Det nya operativsystemet kommer att baseras på Linux-baserade Kylin och NeoKylin uppger båda företagen.
    ZDNet: Two of China’s largest tech firms are uniting to create a new ‘domestic OS’.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv