Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Tack för att du säger sanningen om SD, Ulf Lundell

Ulf Lundells ställningstagande mot Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna har aldrig behövts bättre än i dag, skriver Björn Wiman på kultursidan i Dagens Nyheter.

Få svenska artister har ett lika rotfast förhållande till årets högtider som Ulf Lundell. Den spritstinna julbordsscenen i romanen ”Sömnen” från 1977 var länge ett stående nummer i skolornas antologier (medan sådana fortfarande fanns) och julpyntandet har en framträdande plats också i hans senare författarskap. Strax efter sin 70-årsdag nyligen släppte den folkkäre artisten även en ny jullåt, ”Stockholm i december”, med stämningsfyllda bilder av den bleka vintersolen och Stenbecks gran på Skeppsbron i Stockholm.
    En nästan lika stark tradition är Ulf Lundells avsky mot Sverigedemokraterna. Redan 2002 hotade Lundell med stämning när partiet använde hans låt ”Öppna landskap” i sin valpropaganda. 2014 utfärdade han ett ”vallöfte”, i vilket han hotade med …

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv