Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Världens minsta pepparkakshus

Foto: Canadian Centre for Electron Microscopy/McMaster University.

Inför julen byggde Canadian Centre for Electron Microscope (CCEM) vid kanadensiska McMaster University vad som troligen är världens minsta pepparkakshus, som är så litet att det får plats på ett hårstrå (motbevisa gärna!).
    Forskarna har använt nanoteknologi för att bygga pepparkakshuset, som är sådär 20.000 gånger mindre än ett traditionellt pepparkakshus. Bredd på huset är tio gånger så liten som tjockleken på ett mänskligt hårstrå.
    Läs mer och se fler bilder på CBC News: Check out the world’s tiniest gingerbread house – and you’ll never guess what it’s on top of.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv