Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Bränderna i Australien

Minst åtta personer omkom under nyårsaftonen i bränderna som härjar i Australien, och flera saknas. Bränderna har slagit ut mobilnätet och förorenat dricksvattnet på en del platser. Mellan midnatt och klockan 11, lokal tid på nyårsaftonen, utbröt 60 nya bränder i delstaten Victoria i sydöstra Australien.
    Räddningstjänsten har fått lite hjälp av sjunkande temperaturer, men samtidigt förbereder man sig för nya utmaningar på fredag när ett nytt område med hög värme i kombination med hårda vindar kommer att dra in över stora delar av södra Australien.
    Läget är mycket kritiskt i många områden, speciellt i Victoria och New South Wales.
    News.com.au: Half a billion animals perish in bushfires.
    SBS News: ‘Very sad day’: Man killed in Victoria bushfire.
    BBC News: Australia fires: Death toll rises as blazes destroy 200 homes.
    FireWatch.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv