Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Hundratals evakueras från Australiens östkust

Foto: Dean Lewins/EPA.

Läget blir allt mer kritiskt i Australien, mest kritiskt är det i delstaterna Victoria och New South Wales. Båda delstaterna har utfärdat undantagstillstånd inför helgen, då väderförhållandena väntas försvåra läget ytterligare. Myndigheterna varnar för extrem brandfara i helgen då åskstormar väntas svepa över landet.
    Den australiensiska flottan har påbörjat evakueringen av de hundratals människor som blivit strandsatta i staden Mallacoota, till följd av de bränder som omringat staden.
    I delstaten New South Wales har ytterligare dödsfall till följd av bränderna bekräftats, vilket innebär att totalt 8 personer mist livet bara den här veckan. I delstaten Victoria har två personer omkommit och 28 saknas.
    Även grannlandet Nya Zeeland har påverkats av de omfattande bränderna, flera glaciärer har färgats bruna av röken som spridit sig över havet. Enligt CNN kan detta medföra att glaciärerna smälter mer än normalt.
    9News.au: Bushfire news alerts,
    7News.com.au: Australia bushfires: See how the blazes have spread since December.
    WWF Australia: Bushfire emergency.
    BBC News: Australia fires: A visual guide to the bushfires and extreme heat.
    CNN: In photos: Bushfires rage through Australia – många foton.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv