Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

NASA har hittat en planet som liknar jorden

Bild: NASA.

NASA har hittat den första potentiellt beboeliga planeten i samma storlek som jorden. Den nyupptäckta planeten, som fått namnet TOI 700 d, ligger i ett solsystem omkring 100 ljusår bort. Planeten kretsar runt en så kallad dvärgstjärna vars massa och storlek är ungefär 40 procent av solens.
    Upptäckten gjordes av NASA:s planetjägare, rymdteleskopet TESS, och offentliggjordes under ett möte med the American astronomical society i Honolulu under måndagen. Astronomer har också använt sig av Nasas Spitzerteleskop för att bekräfta fyndet, rapporterar CNN.
    NASA – TESS: TESS Mission’s First Earth-size World in Star’s Habitable-zone.
    CNN: First potentially habitable Earth-size planet discovered by TESS mission, and it’s nearby.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv