Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Slussens huvudbro på väg från Kina

Foto: Skanska.

Slussens nya huvudbro som tillverkats i Kina har nu lastats på fraktfartyget som ska transportera bron till Stockholm. Resan tar cirka sju veckor och bron väntas anlända till Saltsjön runt den 8 februari.
    Huvudbron är en viktig komponent i nya Slussen. Arbetet med att få bron på plats är både riskfyllt och komplicerat. För att skydda allmänhet måste Stadsgårdsleden stängas av under monteringen. Däremot kommer bussarna från Nacka och Värmdö fortfarande trafikera den tillfälliga bussterminalen i Slussen.
    Stockholms stad: Ett skepp kommer lastat!
    På Vesselfinder kan man följa färden med fartyget: Zhen Hua 33.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv