Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Bärbara lösningar för fientlig arkitektur

Fientlig arkitektur, även känd som defensiv arkitektur, är utformad för att raffinerat göra en plats till en oönskad plats att stanna på under långa perioder. Spikar, armstöd som förhindrar liggande och ormgropar är exempel på detta kreativa fenomen.
    Formgivare använder oftast dessa funktioner i stadsmiljöer för att avskräcka hemlösa från att stanna för länge. För att mildra detta har konstnären Sarah Ross skapat kläder som gör det möjligt för bäraren att hitta tröst på medvetet obekväma platser. Hon kallar kläderna Archisuits. 🙂
    Sarah Ross: Archisuits.
    Design You Trust: Archisuits: Artist Creates Wearable Workarounds For “Defensive Architecture”.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv