Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Olympiska affischer för Tokyo 2020

Hirohiko Araki.

Olympiska kommittén i Tokyo har avslöjat en serie affischer för att marknadsföra de olympiska spelen 2020, som kommer att hållas 24 juli till 9 augusti, och de paralympiska spelen, 25 augusti till 6 september.
    Temat kommer att vara “variation”. Vissa affischer har faktiskt idrottare, andra Tokyo, men de flesta är abstrakta. Det finns ganska många som liknar manga, som bara är lämplig i modern japansk konst.

The call for official posters is part of an over century-long tradition. An artist selection committee of nine, ranging from museum professionals and journalists to practicing designers, chose a total of 20 fine artists, manga artists, graphic designers, calligraphers, and photographers from across Japan and beyond to bring their unique perspective to the Games. The inspired results are as diverse as the artists who created them.

Se ett galleri med affischer på Fast Company: The 2020 Olympic posters are here. They’ll warp your brain.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv